HTML

Muscas

Ma Magyarországon minden hír két-három táborra osztja a társadalmat. Tényleg ilyen egyszerű? Szerintem nem.

Friss topikok

Archívum

20 óra

2013.03.16. 02:50 muscas01

A mai napot jellemző módon politikai nézetek alapján elemezzük. De miért is? 

Ki a hibás című blogokban megjelent mind a fideszes, mind az ellenzéki kommentelők hada. De mi is történt ma? Szerintem a kérdések:

Az első segélykérő hívás és az első TEK/Tank/Hómaró/tökmindegy mi megjelenése között mi történt?... Mi történt délután 16 óra és másnap 12 óra között? És ezt a 20 órát (lehet 18 vagy 22 is, mindegy) kell kivizsgálni, mind a hatóságok, mind a média szerepére/felelősségére kitérve. Ez lehetne egy szűk keresztmetszet. Ki mit csinált ebben az időben. A ma dél óta eltelt események már részletkérdések szerintem...

Én azt gondolom, hogy a központi irányítás átvételéig eltelt 20 órában csak a maguktól is működő mechanizmusok (rendőrség, mentők) működtek, és köszönet nekik. De nem volt semmilyen központi irányítás, ennek ellenére ma este az egész ügyben az OKF-t kiáltották ki hőssé. Szerintem viszont a 20 óra hőse a rendőrség, a mentők és a civilek. Az utolsó 5-6 órában (ma délben)  felébredt az OKF és a honvédség, a BM  (akinek ez feladata lett volna), és szépen learatják a babérokat. Lásd Orbán nyilatkozatát és a sajtótájékoztatót. Miközben 20 órán át nem csináltak semmit.

Sokan elmondták, hogy a kormány a hibás. Sokan, hogy az autósok a hibásak, mert "agyatlanok" voltak,amiért elindultak.. Ami szerintem a félreértés oka: egyáltalán nem fontos, hogy ki agyatlan és ki nem. Bajba jutottak. Ennyi. Pont. Ha pedig így van, segíteni kell nekik, ezért fizetik a katasztrófavédelmet. A sok kommentelő értelmezésében az agyatlanság büntetőjogi, vagy akár alkotmányos kategóriák? Őket nem kell menteni?  Minden agyatlant tapossunk el? Ha egy agyatlan embert, akit egy cápákat tenyésztő öbölben pl. horgászás közben elragad egy cápa, csak azért, mert agyatlan (és mondjuk Semjén Zsolt, vagy Szanyi Tibor a neve), és nem olvasta a figyelmeztetést, vagy csak elkerülte figyelmét, vagy a tábla csak csekély veszélyt jelzett, azt hagyjuk megdögleni? Mert agyatlan? Nem. Ha így lenne, akkor ma pl. miért indult el a tek, a rendőrség, honvédség, stb... Miért? (Hiszen a hóban rekedtek egy része is csak agyatlan, sok kommentelő szerint meg libsibolsi, baloldali, ellenséges cionista.. Főleg, mert síelni akartak egy másik, ráadásul labanc (wtf) országban, ami biztosan ellenséges és liberális cselekedet.)  Elárulom: mert ez az alkotmányos kötelességük. Nincs arra joguk, hogy minden egyes elakadt embert megkérdezzenek, hogy ön agyatlan, vagy sem. Ez a lényeg.

Természetesen tegnap sokan, felelőtlenül indultak el. Ez nem helyes. De az sem, ha ezért a hibáért őket tesszük felelőssé sok-sok gyermek fagyoskodása miatt 20 órán keresztül.   És a magyar katasztrófavédelem jelesre vizsgázott, ez igaz. Ma délután. De mi ti történt a megelőző 20 órában? Kérem, hogy erről számoljanak be, Mert engem nem érdekel, ki, s milyen személyes tudatlansága miatt került bajba, csak az érdekel, hogy reagált erre a Magyar Kormány. Az a bizonyos 20 óra érdekel, semmi más.

Szólj hozzá!

Címkék: hóhelyzet mi történt mértékadó

süti beállítások módosítása